Μάιος 2014, η μάχη των εκλογών σε 2 γύρους

Η μάχη των εκλογών υπήρξε, όπως αναμενόταν, σκληρή και δύσκολη. Η παράταξή μας, νέα και άφθαρτη, πολέμησε εναντίον όλων. Πολέμησε με την ελίτ που είδε τη θέση της να κινδυνεύει. Πολέμησε με την ετερόκλητη συμμαχία που έστησαν οι δυνάμεις του χθες, που μπροστά στον κίνδυνο να πάψουν να είναι οι επικυρίαρχοι της πόλης ξεπέρασαν το ιδεολογικό χάσμα και έδωσαν την τελευταία μάχη για να μείνουν στο προσκήνιο. Και έστω στο παρά πέντε κατάφεραν να επιβιώσουν.

Κέρδισαν; Μόνο μια τελευταία παράταση από ότι φαίνεται. Γιατί δεν κατάφεραν, όπως, υπολόγιζαν να πνίξουν το νέο. Η παράταξή μας, κόντρα σε Θεούς και (τοπικούς) δαίμονες, κόντρα και στο κύμα ΣΥΡΙΖΑ που εκείνη την εποχή – θυμηθείτε – σάρωνε τη χώρα όλη, κατάφερε να έρθει στα ίσια με την κυρία Καφατσάκη στον πρώτο – κρίσιμο – γύρο. Και στο δεύτερο χάθηκε μια μάχη, αλλά όχι κι ο πόλεμος. Γιατί το χθες όχι μόνο δεν κατάφερε να μας «πνίξει» αλλά έχασε και τις τελευταίες εφεδρείες του για να κερδίσει τη μάχη του δεύτερου γύρου. Μια μάχη, όμως, δεν είναι όλος ο πόλεμος. Κι αυτό το βλέπουν τώρα που χωρίς δυνάμεις πλέον υποχωρούν στη λήθη του παρελθόντος. Σε λίγους μήνες, τον Μάιο του 2019, ολοκληρώνεται ηαλλαγή σελίδας για την πόλη μας. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ.

 

Το μήνυμα του Παναγιώτη Αγγελόπουλου μετά το β’ γύρο των εκλογών ήταν το εξής:

«Πριν απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τις χιλιάδες των συμπολιτών μας, που εμπιστεύθηκαν την πρότασή μας για την πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες και τα στελέχη μας, με πρώτους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους μας, για τον έντιμο και καθαρό αγώνα που έδωσαν.

Έχω ήδη επικοινωνήσει και συγχαρεί την κα Καφατσάκη. Οι πολίτες την επέλεξαν να διοικήσει το Δήμο μας για τα επόμενα 5 χρόνια. Θα σταθούμε δίπλα της σε κάθε προσπάθειά της για το κοινό καλό. Εύχομαι να πολιτευθεί ως Δήμαρχος όλων των δημοτών, ώστε να μη χρειασθεί να βρεθούμε απέναντί της.

Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι η μάχη που δώσαμε ήταν πολύ σκληρή και αντίπαλός μας δεν στάθηκε μια παράταξη ή κάποιοι υποψήφιοι, αλλά συνασπισμένο το παρελθόν της πόλης μας. Αυτό έγινε φανερό, ιδιαίτερα στο β’ γύρο, όταν ετερόκλητες ιδεολογικοπολιτικά και κοινωνικά δυνάμεις της πόλης μας, με πρωταγωνιστές στελέχη της παράταξής μας έσπευσαν να συνενωθούν για να διασώσουν τα κεκτημένα τους και να στήσουν ανάχωμα στην εξέλιξη, στο καινούργιο, στη νέα εποχή. Κέρδισαν την τελευταία μάχη τους. Ο πόλεμος ανήκει στις δυνάμεις του μέλλοντος που συμπαρατάχθηκαν δίπλα μας. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.»