Η μεγαλη εκδηλωση των ΦΙΛΩΝ της παραταξης μας

«οι παρέες γράφουν την ιστορία»

 Η μεγάλη εκδήλωση των ΦΙΛΩΝ της παράταξής μας

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, καθώς η προσέλευση των πολιτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση των «Φίλων της παράταξης Ζωγράφου Μπροστά & Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση». Στην εκδήλωση τιμήθηκαν αθλητές και μαχητές της ζωής που τιμούν την πόλη μας και «βγάζουν» το όνομά της έξω από τα σύνορα της χώρας, αλλά, πρώτα από όλα, δείχνουν το δρόμο της μεθοδικότητας και της δουλειάς που ξεπερνά κάθε κρίση και οδηγεί στην επιτυχία.

 

Η εκδήλωση, με σύνθημα «οι παρέες γράφουν την ιστορία» απευθυνόταν σε όλους τους πολίτες του Ζωγράφου και τους καλούσε στη «μεγάλη παρέα» που βλέπει ένα άλλο, σύγχρονο Δήμο, τον οποίο αξίζουμε και στον οποίο αξίζει κάποιος να ζει. Γιατί «ο αγώνας για να κάνουμε καλύτερη την πόλη μας είναι καθημερινός και συνεχής από όλους τους ενεργούς συμπολίτες μας, όπου κι αν βρίσκεται ο καθένας.. Αυτό μας κάνει πιο αισιόδοξους για το μέλλον της πόλης μας και μας γεμίζει με διάθεση να συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Στη χώρα μας, όμως οι “παρέες” γράφουν την ιστορία. Και είναι η μεγάλη ανοιχτή “παρέα” στην οποία χωράνε όλοι όσοι νοιάζονται γι’ αυτή την πόλη, την πόλη μας η οποία εκτός από τον αγώνα ξέρει και να γλεντάει.»

 

Στην εκδήλωση μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και εξήγησε το σύνθημά της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάποιοι ρώτησαν τι εννοούμε λέγοντας ότι «οι παρέες γράφουν την ιστορία» και γιατί το λέμε. Γιατί αυτό είμαστε. Όχι μόνο όσοι βρισκόμαστε εδώ σήμερα. Ούτε καν όσοι συμμετέχουν στην προσπάθειά μας, στην προσπάθεια της παράταξής μας, Ζωγράφου Μπροστά και Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση. Αλλά όλοι όσοι συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια, στον κοινό αγώνα των συμπολιτών μας που ονειρεύονται μια καλύτερη πόλη, την πόλη που αξίζουμε, την πόλη που εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε.

 

Σε αυτό τον αγώνα κανείς δεν είναι πιο κοντά ή πιο μακριά. Όλοι μαζί, όλοι ίσοι όλοι μια μεγάλη παρέα που ο καθένας χωριστά δίνει ένα κομμάτι του εαυτού του στην κοινή προσπάθεια. Κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν αποκλείεται, ότι κι αν πιστεύει, όπου κι αν τοποθετείται.

 

Μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον της πόλης μας. Δεν αρκεί η διαφορετική αφετηρία για να μας χωρίσει. Όπου και αν τάσσεται ο καθένας, σε όποια δημοτική ή άλλη παράταξη, αν συμμερίζεται την αγωνία να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, ανήκει στην «παρέα» μας. Και είναι μαζί μας, είμαστε δίπλα του, σε αυτή την πορεία.»

 

Μια ημέρα γιορτής και κεφιού, συνέχισε ο Παναγιώτης  Αγγελόπουλος, «δεν χωράνε πολλές αναφορές στην κατάσταση της πόλης και της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής της κας Καφατσάκη. Θέλω μόνο να της ευχηθώ να κάνει – έστω τα δύο χρόνια που της απέμειναν – ότι καλύτερο μπορεί για την πόλη μας κι όχι για να παραλάβουμε μετά τις επόμενες εκλογές μια καλύτερη κατάσταση, αλλά γιατί αυτή είναι η πόλη μας, το σπίτι μας και πονάμε κάθε μέρα που τη βλέπουμε να χειροτερεύει.

 

Επιτρέψτε μου μόνο μια αναφορά. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, βλέποντας ότι η κατάσταση της πόλης μας διαρκώς χειροτερεύει πρότεινα να βρισκόμαστε – τακτικά και άτυπα – οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε η Δημοτική Αρχή να ακούει και μια άλλη άποψη για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το Δήμο μας και ενδεχομένως να πετύχουμε και μια συνεννόηση. Γιατί πολλά θέματα θέλουν μακροχρόνιο σχεδιασμό και ευρύτερη συναίνεση, που ξεπερνά τη μια δημοτική θητεία ή τη μια Δημοτική Αρχή. Θα επιμείνω σε αυτό. Είμαστε λίγοι άνθρωποι για να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε. Εμείς σε κάθε τι καλό για την πόλη μας, από όπου κι αν προέρχεται, όποιος και αν επωφεληθεί, είμαστε δίπλα του.

 

Κι ας μη φοβάται τη συνεννόηση η κα Καφατσάκη. Δεν θέλουμε να συνδιοικήσουμε. Κανείς, πόσο μάλλον εγώ, δεν θέλει να είναι συνοδηγός σε ένα όχημα που πηγαίνει στα βράχια, όπως πηγαίνει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Να τη βοηθήσουμε θέλουμε, ώστε τα δύο χρόνια που της απέμειναν στη διοίκηση του Δήμου να μην χαθούν όπως τα προηγούμενα.»

 

Ακολούθησε η βράβευση των τριών συμπολιτών μας, του Μανώλη Μπακρυσιώρη (παλαιός πρωταθλητής και βαλκανιονίκης στην πυγμαχία), του Άγγελου Θεοτοκάτου (παλαιός πρωταθλητής και βαλκανιονίκης στην πυγμαχία, εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 και 1972) και του Νικόλαου Μουτσώκου (πρωταθλητής στο καράτε κωφών με διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες και τους Ολυμπιακούς Κωφών – DEAFLYMPICS), στους οποίους ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ, τονίζοντας ότι «η σημερινή εκδήλωση, όμως, έχει και μια ιδιαιτερότητα. Βρισκόμαστε εδώ για να θυμηθούμε ότι η Ελλάδα της κρίσης, της κατάθλιψης και της μιζέριας, δεν κατάφερε να εξαφανίσει την άλλη Ελλάδα, του αγώνα, της ελπίδας της μεθοδικότητας και της επιτυχίας. Γι’ αυτό είμαστε όλοι εδώ για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που ξεχωρίζουν, στους συμπολίτες μας που βγάζουν το όνομα της πόλης μας έξω από τα σύνορα της χώρας. Στους συμπολίτες μας που μας επιτρέπουν η επιτυχία της δικής τους προσπάθειας να γίνει υπερηφάνεια όλων μας. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και τους εύχομαι να βαδίζουν στη ζωή τους με την ίδια διάθεση και την ίδια επιτυχία.»

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *