Αρθρο Παναγιωτη Αγγελοπουλου: Ποια Τοπικη Αυτοδιοικηση;

Υπάρχουν δύο σχολές σκέψης για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η πρώτη θέλει τον Δήμο να ασχολείται με τα «μικρά» καθημερινά θέματα της πόλης. Καθαριότητα, φωτισμός, δρόμοι, πεζοδρόμια, πράσινο, κλπ. Η δεύτερη θέλει το Δήμο να αποτελεί την ατμομηχανή της τοπικής ανάπτυξης και να σχεδιάζει το αύριο της πόλης και των κατοίκων της.

Με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή της κας Καφατσάκη θυμηθήκαμε και μια τρίτη σχολή. Αυτή που θέλει τον Δήμο να μην κάνει τίποτα για τα «μικρά» και καθημερινά, αλλά ούτε και για την ανάπτυξη της πόλης. Είναι η σχολή που μας γυρίζει μερικές δεκαετίες πίσω, στους Δήμους εργαλεία των εκλογικών αναγκών του κόμματος από το οποίο προέρχεται ο/η Δήμαρχος.

Κι αυτό ζούμε οι πολίτες του Ζωγράφου. Μέσα σε τρία χρόνια θητείας και δύο πριν αποχωρήσει οριστικά η κα Καφατσάκη κατάφερε να ζούμε σε μια πόλη που ο Δήμος απουσιάζει από την καθημερινότητά μας, με ανύπαρκτη καθαριότητα, ελλιπή φωτισμό, πράσινο αφρόντιστο και…καφέ, σε μια πόλη που δεν έχει καμία αναπτυξιακή προοπτική, αλλά που με κάθε τρόπο υπερασπίζεται την ανάγκη διατήρησης οπαδών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Εμείς, όμως, ζούμε στην πόλη του Ζωγράφου κι όχι στα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού η κα Καφατσάκη κόπτεται τόσο για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ας πολιτευθεί στις βουλευτικές εκλογές μαζί του. Κι ας αφήσει ήσυχη την πόλη μας. Δύο χρόνια νωρίτερα από τότε που θα της το πει το εκλογικό σώμα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *