Αρθρο Παναγιωτη Αγγελοπουλου, Προσκληση συστρατευσης

Οι εκλογές αργούν ακόμη, οι φιλοδοξίες, όμως, όχι. Αρκετοί συμπολίτες μας θέλουν να συμμετάσχουν στα κοινά, είτε ως υποψήφιοι σε κάποιο συνδυασμό, είτε ηγούμενοι συνδυασμού. Τα κίνητρα ποικίλα. Για άλλους η αγάπη για την πόλη μας. Για άλλους υπάρχει και αρκετή ιδιοτέλεια. Σε κάθε περίπτωση σέβομαι την άποψη και την επιθυμία όλων.

Οφείλω, όμως, να τους θυμίσω, να μας θυμίσω, ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι πολιτική πράξη και παράγει πολιτικό αποτέλεσμα, το οποίο ο πολιτευόμενος, σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο, οφείλει να συνεκτιμά σε κάθε του απόφαση και ενέργεια. Γιατί αυτές οι αποφάσεις και ενέργειες, όλων μας, επιδρούν στη ζωή των συμπολιτών μας. Και αυτή η συναίσθηση ευθύνης πρέπει να είναι ο μόνος οδηγός μας.

Στην περίπτωση των φιλόδοξων συμπολιτών μας η κατάσταση είναι σχετικά απλή. Στις επόμενες εκλογές, όλοι συμφωνούν, ότι υπάρχουν δύο κυρίαρχες παρατάξεις, η δική μας και της απερχόμενης Δημάρχου, που θα διεκδικήσουν σε ένα ή δύο γύρους τη νίκη. Οι άλλες δημοτικές παρατάξεις είτε δεν έχουν κοινά σημεία με καμιά από τις δύο, και συμμετέχουν για να καταθέσουν την δική τους πρόταση, είτε έχουν κοινά στοιχεία, οπότε η αυτόνομη συμμετοχή τους, όποιο και αν είναι το κίνητρο, διευκολύνει ή δυσχεραίνει τη νίκη των δύο κυρίαρχων παρατάξεων της πόλης μας.

Και τι να κάνουν, θα πει κάποιος; Είναι αντιδημοκρατικό να τους αρνηθεί κανείς τη συμμετοχή. Πολύ σωστά. Η εποχή μας, όμως, οι ανάγκες της πόλης και των συμπολιτών μας, επιβάλλουν τις συνεργασίες για το κοινό καλό. Και είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζει και είμαι διατεθειμένος για το κοινό καλό να συνεργασθώ με κριτήρια την κοινή αφετηρία της αγάπης για την πόλη μας και τις κοινές απόψεις.

Γι’ αυτό καλώ όλους τους συμπολίτες μας που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά να συμμετάσχουν ισότιμα μαζί με την παράταξή μας σε ένα κοινό μέτωπο. Γιατί στόχος μου δεν είναι απλώς η νίκη στις εκλογές, αλλά η καλύτερη δυνατή διοίκηση του Δήμου. Και σε αυτή, πολλοί συμπολίτες μας, μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά.

Γιατί στις εκλογές αυτές, όποια και αν είναι η άποψή μας, όλοι ουσιαστικά θα κληθούν με τις πράξεις και τις αποφάσεις τους να πάρουν σαφή θέση και να επιλέξουν αν στηρίζουν την αποτυχημένη Δημοτική Αρχή της κας Καφατσάκη ή αν συντάσσονται με το καλό της πόλης που επιβάλει την απομάκρυνσή της.

Όσο για εμένα, οι θέσεις μου είναι ξεκάθαρες και η πρόσκληση που απευθύνω, θα συμφωνήσετε ότι, αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί γίνεται από θέση ισχύος. Την απευθύνω, όμως, έγκαιρα, χωρίς συνεννοήσεις στο παρασκήνιο της νύχτας – τέτοιες δεν θα γίνουν, μην ελπίζουν κάποιοι λίγοι ότι θα εξαργυρώσουν την συμμετοχή τους με θέσεις ή δουλειές – γιατί πιστεύω ότι η εποχή μας απαιτεί συνεργασίες και όχι μικροπρεπείς εγωισμούς ή ιδιοτέλειες. Γιατί η κατάσταση που αφήνει απερχόμενη η κα Καφατσάκη είναι τραγική και θα χρειασθώ τη συμμετοχή όλων για να οδηγήσουμε την πόλη μας στην ανάκαμψη και τη ζωή των συμπολιτών μας στη βελτίωση.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *