Η πολη μας στην εποχη της Τινας Καφατσακη

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο για την πόλη και τους συμπολίτες μας. Δεν είχαμε την απαίτηση από την κα Καφατσάκη να είναι συνεπής σε όσα μεγάλα υποσχέθηκε προεκλογικά για να κλέψει ψήφους απογοητευμένων συμπολιτών μας. Εμείς, ξέραμε ότι θα είναι ασυνεπής. Αλλά να μην μπορεί να ανταποκριθεί με τα στοιχειώδη της καθημερινότητας, πάει πολύ. Δείτε την πόλη μας. Σε όλους τους Δήμους του λεκανοπεδίου έχουμε γίνει το παράδειγμα προς αποφυγήν. Σκουπίδια παντού. Πράσινο απεριποίητο. Δρόμοι χάλια. Πεζοδρόμια αδιάβατα. Κυκλοφοριακό χάος. Φωτισμός ανεπαρκής. Παιδικές χαρές βρώμικες και επικίνδυνες. Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Η πόλη της Τίνας Καφατσάκη. Πόλη απόλυτα εχθρική για κάθε πολίτη, νέο και γέρο, πολύ δε περισσότερο για τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Είναι παράλογο κα Δήμαρχε να θέλουμε μια πόλη ανθρώπινη; Λάθος. Με όσα κάνετε η απαίτησή μας δεν είναι πλέον για μια πόλη ανθρώπινη, αλλά για μια πόλη λιγότερο απάνθρωπη. Ούτε αυτό δεν μπορείτε; Σας το έχω πει πολλές φορές. Δεν μας νοιάζει η αγωνία σας για την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ασχοληθείτε και βοηθείστε τον όσο πιο πολύ μπορείτε. Δικαίωμά σας. Αλλά όχι εγκαταλείποντας εντελώς την πόλη. Γιατί εμείς ζούμε εδώ και βιώνουμε καθημερινά αυτή την άθλια και επικίνδυνη για τη ζωή και τη δημόσια υγεία κατάσταση.

Μην εγκαταλείπετε την πόλη επειδή του χρόνου απέρχεσθε από τη θέση του Δημάρχου. Και ειλικρινά δεν το λέω για να παραλάβω μια πόλη σε καλή κατάσταση. Το φωνάζω γιατί δεν αντέχουμε πλέον οι πολίτες του Ζωγράφου αυτό που ζούμε. Μου το λένε απελπισμένοι καθημερινά που περπατάω την πόλη μας από άκρη σε άκρη όλοι οι πολίτες. Ακόμη κι αυτοί που σας ψήφισαν. Δεν πάει άλλο. Κάντε για μια φορά στη θητεία σας μια βόλτα στην πόλη έξω από τα 2-3 κεντρικά σημεία να τα δείτε και να τα ακούσετε. Μη φοβάστε την αντίδραση του κόσμου. Οι περισσότεροι δεν θα σας γνωρίσουν. Δεν σας έχουν δει ποτέ έτσι και αλλιώς».

Απόσπασμα από πρόσφατη  – πολλοστή – παρέμβαση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *