Παναγιωτης Αγγελοπουλος για τα πεπραγμενα της Δημοτικης Αρχης

Ερώτηση: Η Δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη εφημερίδα μας για τη συμπλήρωση 4 χρόνων στη διοίκηση του Δήμου δήλωσε ικανοποιημένη από τα πεπραγμένα της διοίκησής της. Εσείς πιστεύετε ότι τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της διοίκησης Καφατσάκη είναι ικανοποιητικά για την πόλη μας;

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Πλησιάζοντας προς τις δημοτικές εκλογές, του 2019, όποτε κι αν τις κάνουν οι φίλοι της κας Καφατσάκη στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφές ότι φθάνει και η ώρα του απολογισμού και των ευθυνών. Γιατί ήδη η κα Καφατσάκη και οι συνοδοιπόροι της, εντός και εκτός του συνδυασμού της, συμπληρώνουν τέσσερα χρόνια στη Δημοτική Αρχή της πόλης μας.  Και μπορούν πλέον να κριθούν και να τους αποδοθούν οι ευθύνες που τους αναλογούν.

Για να κρίνουμε την παρουσία τους αυτά τα τέσσερα χρόνια, είναι αρκετό να θυμηθούμε την εικόνα της πόλης μας όταν ανέλαβε η κα Καφατσάκη, το 2014, και να τη συγκρίνουμε με τη σημερινή εικόνα.  Η διαφορά είναι καταλυτική. Τέσσερα χρόνια στη Δημοτική Αρχή ήταν αρκετά για την κα Καφατσάκη και τους συνοδοιπόρους της για να φθάσουμε σε μια πόλη βρώμικη, κακοφωτισμένη, με ανύπαρκτο πράσινο, με κάδους επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία, με δρόμους και πεζοδρόμια αδιάβατα. Μια πόλη παράδειγμα προς αποφυγήν.

Εσείς τι λέτε κα Καλογεράκη; Αυτή την πόλη αξίζουμε; Αυτή την πόλη υποσχέθηκε η κα Καφατσάκη το 2014; Ξεχνάμε ότι μας έλεγε ότι με το ΣΥΡΙΖΑ που ερχόταν θα άλλαζε την όψη της πόλης και μας υποσχόταν έργα εκατομμυρίων από τα ευρωπαϊκά ταμεία που η ίδια και οι συνεργάτες της «γνώριζαν καλά»; Το μόνο που είδαμε ήταν τη ζωή μας στην πόλη να γίνεται απίστευτα χειρότερη και την κα Καφατσάκη αντί για Δήμαρχος που νοιάζεται για την πόλη και τους πολίτες να λειτουργεί ως απεσταλμένη του ΣΥΡΙΖΑ για να σώσει τα ποσοστά του στην πόλη μας.

Και το χειρότερο είναι η παντελής απουσία. Η φυσική απουσία, όχι μόνο η έλλειψη ενδιαφέροντος. Γιατί και άλλοι Δήμαρχοι έχουν αποτύχει. Αν και ελάχιστοι σχεδόν κατέστρεψαν την πόλη τους. Το θέμα με την κα Καφατσάκη είναι ότι ίσως δεν έχει περπατήσει στην πόλη, εκτός από 2-3 κεντρικούς δρόμους, ούτε μια φορά. Αμφιβάλω αν έχει περπατήσει έστω και μια φορά τις γειτονιές της πόλης μας να δει το χάλι που μας οδήγησε η Δημοτική Αρχή της.

Οι πολίτες δεν την έχουν δει μια φορά στο δρόμο τους, έξω από το σπίτι ή το μαγαζί τους. Γι’ αυτό και  όλοι είναι βέβαιοι ότι με τη λήξη της θητείας της, όση βοήθεια κι αν βρει από τα νυχτερινά μαγειρεία των συνοδοιπόρων της, επιστρέφει στην αντιπολίτευση. Και μια καινούργια σελίδα, με δουλειά και αισιοδοξία, ανοίγει για την πόλη μας. Θέλω να πιστεύω με το συνδυασμό μας, Ζωγράφου Μπροστά. Γιατί αξίζουμε μια καλύτερη πόλη. Και μπορούμε να την έχουμε.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *