Μετα την Τινα Καφατσακη και 8 χρονια κρισης ξανα-φτιαχνουμε μια πολη που να αγαπα τους κατοικους της

Σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται η θητεία της Τίνας Καφατσάκη και της Δημοτικής Αρχής της. 5 ολόκληρα χρόνια φθάνουν στο τέλος τους και η κα Καφτσάκη αφήνει τη θέση της στον επόμενο. Και την αφήνει, απερχόμενη με την ψήφο μας, γιατί κατάφερε με τους ειδικούς συνεργάτες όπως διατυμπάνιζε για να κλέψει την ψήφο μας το 2014 και με τη δική της κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καθημερινά μας θύμιζε να φέρει την πόλη στη σημερινή άθλια κατάσταση.

Γιατί επί 5 χρόνια νοιαζόταν για τις ανάγκες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θυσιάζοντας τις ανάγκες των δημοτών και της πόλης μας. Κι έτσι φτάσαμε η πόλη μας να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν μεταξύ των Δήμων της Αττικής. Γιατί χάρη στην απερχόμενη Δήμαρχο, Τίνα Καφατσάκη, ζούμε σε μια πόλη βρώμικη, με σκουπίδια παντού, με πεζοδρόμια και δρόμους παγίδες, κακοφωτισμένη και χωρίς ασφάλεια, με πράσινο ανύπαρκτο, με διερχόμενους που δεν αφήνουν στα μαγαζιά της πόλης ούτε ένα ευρώ.

Η κατάσταση αυτή μας προσβάλει όλους και δεν την αξίζουμε. Έρχεται η ώρα να την αλλάξουμε. Να πάμε τον Δήμο ΜΠΡΟΣΤΑ. Η παράταξή μας έχει θέσει, στο πλήρες πρόγραμμα ανάταξης της πόλης μας, 5 κύριους άξονες, 5 προτεραιότητες που θα μας απασχολήσουν από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε τη Δημοτική Αρχή.

  1. Για μια πόλη που να μπορούμε να ζούμε.

Καθαριότητα στους δρόμους και τις πλατείες, κάδοι σωστά τοποθετημένοι, που πλένονται τακτικά, αποκομιδή των σκουπιδιών και υλοποίηση εκτεταμένου προγράμματος ανακύκλωσης. Με πεζοδρόμια και δρόμους, χωρίς εμπόδια και παγίδες για άνετη κίνηση όλων. Με πράσινο φροντισμένο και όχι ξερά και καφέ παρατημένα φυτά. Με πλατείες, παιδικές χαρές και γηπεδάκια σε κάθε ελεύθερο χώρο, λειτουργικά και περιποιημένα. Μια πόλη που να σέβεται την καθημερινότητά μας και να μας επιτρέπει να ζούμε και να κινούμαστε με αξιοπρέπεια.

  1. Για μια πόλη που να νοιάζεται για τους ανήμπορους.

Μετά από 8 χρόνια κρίσης πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Η οργανωμένη πόλη δεν μπορεί  να τους εγκαταλείπει στη μοίρα τους, αλλά οφείλει να λειτουργεί με συνέπεια ένα ουσιαστικό και διακριτικό δίκτυο αλληλεγγύης και συμπαράστασης, ώστε να ξανασταθούν στα πόδια τους και να ξεκινήσουν πάλι ομαλά τη ζωή τους. Πρώτη προτεραιότητα η δουλειά και ένα επαρκές εισόδημα. Κι όχι μόνο γι αυτούς. Για κάθε ανήμπορο συμπολίτη μας. Από αρρώστια ή γηρατειά. Η οργανωμένη πόλη οφείλει να στέκεται ΔΙΠΛΑ τους.

  1. Για μια πόλη που να νοιώθουμε ασφαλείς.

Πολλοί νομίζουν ότι ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει πολλά σε αυτό τον τομέα. Λάθος. Η πόλη μπορεί να φροντίσει την ασφάλεια των πολιτών, καθώς είναι γνωστό ότι η εγκληματικότητα περιορίζεται δραστικά με καλό και πλήρη φωτισμό, «κλείσιμο» των εγκαταλελειμμένων κτιρίων – εστιών παραβατικότητας, λειτουργία δικτύου μέριμνας για τους ανήμπορους, ενίσχυση του τοπικού αστυνομικού τμήματος με υποδομές που δεν αρκεί ο προϋπολογισμός του να καλύψει και ενδεχομένως σε συνεργασία με την Αστυνομία σχέδιο περιπολιών εταιρειών φύλαξης για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών μικρο-εγκληματικών πράξεων και άμεση ειδοποίηση της αστυνομίας.

  1. Για μια πόλη που να ανοίγει δουλειές για τους πολίτες.

Δεν είναι δυνατόν να διέρχονται καθημερινά από την πόλη μας δεκάδες χιλιάδες πολίτες προς και από το κέντρο, δεν είναι δυνατόν να έρχονται καθημερινά στην πόλη μας για τα Πανεπστήμια  δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και προσωπικό και να μην αφήνουν σχεδόν τίποτα στην τοπική αγορά. Για να γίνει αυτό προτεραιότητα είναι να ξανακάνουμε την πόλη μας ελκυστική, ευκολοδιάβατη για τον επισκέπτη, με καλή και πυκνή δημοτική συγκοινωνία, με χώρους περιπάτου και αναψυχής, ώστε να αρχίσει να τονώνεται η τοπική αγορά και να ανοίγουν θέσεις εργασίας.

  1. Για μια πόλη που να αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά ταμεία, αντί να μαζεύει φόρους από τους δημότες.

Την ίδια ώρα που στην πόλη μας δεν γίνεται κανένα σοβαρό έργο ανάπτυξης και υποδομής, δίπλα μας, στην Ευρώπη, υπάρχουν εν αφθονία χρηματοδοτήσεις από τις οποίες εμείς δεν ωφελούμαστε. Γιατί χρειάζεται κάτι που η απερχόμενη Τίνα Καφατσάκη και οι συνεργάτες της δεν διαθέτουν: διάθεση για δουλειά και τεχνογνωσία για τη δημιουργία ώριμων προς χρηματοδότηση μελετών.

Οι 5 αυτές δεσμευτικές προτεραιότητες, έχουν, για τον προσεκτικό αναγνώστη, ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ξεκινούν από το αυτονόητο και δεν απαιτούν έξτρα χρήματα, αλλά οργανωμένη και σωστή διαχείριση των χρημάτων που υπάρχουν και σκορπίζονται σε πανηγύρια και άχρηστες αναθέσεις και κυρίως, διάθεση για δουλειά και αγάπη για την πόλη. Μας ξέρετε πλέον και ξέρετε αν η παράταξή μας τα έχει αυτά. Μετά από τόσα χρόνια που με συνέπεια και ειλικρίνεια μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια, ξέρετε πως ότι λέμε το εννοούμε και το τηρούμε.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *