Τις αποψεις του για τις επικειμενες δημοτικες εκλογες και τον Δημο Ζωγραφου παρουσιασε στην εκπομπη «Δημοι σε Δραση» και το Γιωργο Βαθιωτη ο Παναγιωτης Αγγελοπουλος. Μεταξυ αλλων, αναφερθηκε…

Τις απόψεις του για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και τον Δήμο Ζωγράφου παρουσίασε στην εκπομπή «Δήμοι σε Δράση» και το Γιώργο Βαθιώτη ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα εξής:

Ερώτηση: Η απλή αναλογική οδηγεί σε πολυδιάσπαση σε όλες τις παρατάξεις. Δεν σας δημιουργεί προβλήματα αυτή η κατάσταση;

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Σωστά και όχι. Στο Δήμο Ζωγράφου η απλή αναλογική διευκολύνει θεμιτές φιλοδοξίες και απελευθερώνει μωροφιλοδοξίες. Οι τελευταίες δεν αγγίζουν την κοινωνία και τους πολίτες που έχουν το δικό τους καθημερινό Γολγοθά. Γι’ αυτό η πολυδιάσπαση δεν αγγίζει την παράταξή μου. Γιατί είμαστε κίνημα πολιτών, δεν υπήρξαμε ποτέ όχημα ικανοποίησης μαιταιοδοξίας.

Ερώτηση: Η Νέα Δημοκρατία από την οποία προέρχεστε σας στηρίζει;

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Στόχος της παράταξής μου, εφικτός από ότι λένε και οι αντίπαλοί μας, η νίκη και η Δημαρχία. Το θεωρούν όλοι εφικτό γιατί είμαστε μια πολυσυλλεκτική παράταξη όπου οι διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές αφετηρίες φαντάζουν γραφικές μπροστά στην κοινή αφετηρία των απόψεων για την πόλη. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το πολιτικό κόμμα που προέρχομαι και το οποίο θα στηρίξω στις εθνικές εκλογές. Το αίμα νερό δεν γίνεται. Εξίσου νερό δεν γίνεται και το αίμα των στελεχών μας που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα, ακόμη και το ΣΥΡΙΖΑ.

Ερώτηση: Καφατσάκη και ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Αγγελόπουλου και…;

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Το 2014 στο β’ γύρο, αντιμετωπίζοντας την κα Καφατσάκη, είχα προβλέψει – δεν είμαι προφήτης, τα κείμενά τους διάβαζα – ότι η κα Καφατσάκη έρχεται ως τοποτηρητής του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο και όχι ως Δήμαρχος που προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ (και το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, και το ΚΚΕ εσωτ.κλπ). Και έτσι έγινε. Παραμερίσθηκε το συμφέρον της πόλης και των πολιτών και γίναμε ένας Δήμος εργαλείο για την πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτέλεσμα; Καταντήσαμε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνουμε το παράδειγμα προς αποφυγήν σε όλη την Αττική. Σε όποιο Δήμο και αν πας θα ακούσεις “να μην καταντήσουμε σαν του Ζωγράφου”. Αυτό με πονά, με θίγει και με προσβάλει. Η μάχη είναι κομματική μετριοκρατία εναντίον κινήματος πολιτών.

Ερώτηση: Εάν όλα είναι τόσο άσχημα, πως θα τα αλλάξετε.Μπορούν να αλλάξουν; Μήπως υπόσχεστε ή αναλαμβάνετε κάτι ανέφικτο;

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Δεν υπόσχομαι τίποτα. Και σίγουρα όχι “με ένα άρθρο”, για το οποίο ψήφισαν συμπολίτες μου και στις Δημοτικές του 2014. Δεν χρειάζομαι να υποσχεθώ τίποτα γιατί η παράταξή μου και εγώ είμαστε οι μόνοι που 4 χρόνια τώρα συνεχίσαμε δραστηριότητα και περιοδείες σε κάθε γειτονιά σαν να ήταν προεκλογική περίοδος. Και είμασταν κάθε μέρα εκεί, δίπλα στους πολίτες στα προβλήματά τους. Και μαζί αναζητούσαμε και διεκδικούσαμε λύσεις. Δεν έχω να υποσχεθώ κάτι, παρά μόνο όσα μαζί με τους πολίτες φτιάξαμε 4 χρόνια τώρα. Γιατί εμάς, τώρα που ξεμυτίζουν διάφοροι υποψήφιοι, όταν μας βλέπουν οι πολίτες δεν λένε “μπα, έρχονται οι εκλογές” αλλά “πάλι εδώ”; Και κάτι τελευταίο. Στην περίπτωση του Δήμου μας δεν χρειάζονται ούτε μάγοι, ούτε λεφτά. Όρεξη για δουλειά και γνώση των θεμάτων χρειάζεται. Αρκεί κάποιος να δει τους προϋπολογισμούς της τελευταίας τετραετίας.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *