Μάιος 2014 – Σεπτέμβριος 2017 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Μετά τις εκλογές και το επιτυχημένο, αν και όχι νικηφόρο, αποτέλεσμα η παράταξη ανασυντάχθηκε και ξεκίνησε την ανοδική πορεία της. Μέρα με τη μέρα ενισχυόταν με νέες δυνάμεις, καθώς αμέσως φάνηκε ότι το συνασπισμένο «παλιό» μπορεί να κέρδισε μια τελευταία μάχη, αλλά πλέον «εξεμέτρησε το ζην». Το νέο, δυναμικά ΕΡΧΕΤΑΙ κι αυτό αποτυπώθηκε κάθε μέρα που πέρασε. Γιατί η παράταξή μας δεν σταμάτησε να γυρίζει και στην τελευταία γωνιά της πόλης μας, να μιλά με τους πολίτες και να στέκεται δίπλα τους.
Χωρίς να «κουνά το δάχτυλο» σε κανέναν, παρά την πικρή δικαίωση της προειδοποίησης που απηύθυνε πριν τις εκλογές ότι εκλέγουμε Δήμαρχο κι όχι τοποτηρητή του ΣΥΡΙΖΑ που …θα βάλει την Ευρώπη στη «θέση της» και …θα σκίσει τα μνημόνια ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ. Η παράταξή μας επέλεξε να σταθεί δίπλα σε όλους τους πολίτες, χωρίς να νοιάζεται τι ψήφισαν. Γιατί με τα νέα μνημόνια που απλώνονται για δεκαετίες ακόμη, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ. Κι αυτό για εμάς είναι το καθήκον. Καθήκον μεγαλύτερο από τις εκλογικές επιλογές.
Κι έτσι, φθάνουμε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Η σημερινή Δημοτική Αρχή, της Τίνας Καφατσάκη ΑΠΟΧΡΕΙ, αφού εξαθλίωσε την πόλη μας. Εμείς, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ. Έτοιμοι, με σχέδιο, πλήρες πρόγραμμα και πάνω απ’ όλα όρεξη για δουλειά.
Όπως επεσήμανε σε μια από τις πάμπολλες παρεμβάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος:
«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο για την πόλη και τους συμπολίτες μας. Δεν είχαμε την απαίτηση από την κα Καφατσάκη να είναι συνεπής σε όσα μεγάλα υποσχέθηκε προεκλογικά για να κλέψει ψήφους απογοητευμένων συμπολιτών μας. Εμείς, ξέραμε ότι θα είναι ασυνεπής. Αλλά να μην μπορεί να ανταποκριθεί με τα στοιχειώδη της καθημερινότητας, πάει πολύ. Δείτε την πόλη μας. Σε όλους τους Δήμους του λεκανοπεδίου έχουμε γίνει το παράδειγμα προς αποφυγήν. Σκουπίδια παντού. Πράσινο απεριποίητο. Δρόμοι χάλια. Πεζοδρόμια αδιάβατα. Κυκλοφοριακό χάος. Φωτισμός ανεπαρκής. Παιδικές χαρές βρώμικες και επικίνδυνες. Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Η πόλη της Τίνας Καφατσάκη. Πόλη απόλυτα εχθρική για κάθε πολίτη, νέο και γέρο, πολύ δε περισσότερο για τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Είναι παράλογο κα Δήμαρχε να θέλουμε μια πόλη ανθρώπινη; Λάθος. Με όσα κάνετε η απαίτησή μας δεν είναι πλέον για μια πόλη ανθρώπινη, αλλά για μια πόλη λιγότερο απάνθρωπη. Ούτε αυτό δεν μπορείτε; Σας το έχω πει πολλές φορές. Δεν μας νοιάζει η αγωνία σας για την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ασχοληθείτε και βοηθείστε τον όσο πιο πολύ μπορείτε. Δικαίωμά σας. Αλλά όχι εγκαταλείποντας εντελώς την πόλη. Γιατί εμείς ζούμε εδώ και βιώνουμε καθημερινά αυτή την άθλια και επικίνδυνη για τη ζωή και τη δημόσια υγεία κατάσταση.

Μην εγκαταλείπετε την πόλη επειδή του χρόνου απέρχεσθε από τη θέση του Δημάρχου. Και ειλικρινά δεν το λέω για να παραλάβω μια πόλη σε καλή κατάσταση. Το φωνάζω γιατί δεν αντέχουμε πλέον οι πολίτες του Ζωγράφου αυτό που ζούμε. Μου το λένε απελπισμένοι καθημερινά που περπατάω την πόλη μας από άκρη σε άκρη όλοι οι πολίτες. Ακόμη κι αυτοί που σας ψήφισαν. Δεν πάει άλλο. Κάντε για μια φορά στη θητεία σας μια βόλτα στην πόλη έξω από τα 2-3 κεντρικά σημεία να τα δείτε και να τα ακούσετε. Μη φοβάστε την αντίδραση του κόσμου. Οι περισσότεροι δεν θα σας γνωρίσουν. Δεν σας έχουν δει ποτέ έτσι και αλλιώς».

Απόσπασμα από παρέμβαση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο.